AKI MA NEM LÁTHATÓ AZ INTERNETEN, AZ NEM LÉTEZIK!
Lehet, hogy sarkalatosnak cseng, de sajnos igaznak tűnik az a megfogalmazás, hogy a mai világban aki nem látható az interneten, az nem is létezik. Akinek pedig nincs saját céges honlapja, azt senki nem veszi komolyan. Több alkalommal kértek fel termékeik értékesítésére olyan cégek, amelyek nem voltak láthatóak az interneten és nem volt igazán egységes megjelenésük sem. Hiába voltak kiváló szakembereik, gépeik, technológiájuk, referenciáik, ezekről rajtuk és az elégedett megrendelőiken kívül nem tudott senki más. Ilyen megbízás esetén első dolgom mindig az volt, hogy a megbízóm erősségeit kommunikáljam, lázasan láttam hát neki az adott cég bemutatkozó és referencia anyagának elkészítéséhez.

Az egyszerű eszköz még mindig jobb, mint a nem létező!
Akinek nincs ilyen marketingkommunikációs eszköze, azt ajánlom, minél hamarabb lásson neki és készítsen egyet. Ha nekiveselkedünk ennek a munkának, lehet, hogy életünkben először gondoljuk végig, hogy miben vagyunk mások a hasonló vállalkozásokhoz képest, miért érdemes bennünket választani, milyen partneri együttműködésekre vagyunk büszkék, kik a kiemelt beszállítóink, milyen megoldásokat kínálunk, és hogy kikhez szólunk. Próbáljuk mindezt úgy megfogalmazni, hogy a leendő vásárló megértse, milyen az értékrendünk, mit kap tőlünk és milyen előnyökkel jár, ha minket választ. Egy ilyen cégbemutató és referencia anyagot néhány képpel, ábrával magunk is elkészíthetünk wordben addig is, amíg a megengedhetjük magunknak, hogy profi marketingest bízzunk meg ilyen feladattal. Az egyszerű eszköz még mindig jobb, mint a nem létező! Ha ezzel a munkával elkészültünk, máris van a kezünkben egy PDF-be átkonvertált 1-2 oldalas információ, amit elküldhetünk e-mail mellékletként leendő partnereinknek. A jól megírt szöveg pedig képezheti leendő weboldalunk szövegét.

FIGYELEM! MI ADJUK EL A TERMÉKET, NEM A WEBOLDAL!
 A referencia anyagunk elkészítése már jó alap egy weboldalhoz, amihez különösebb előképzettség nélkül is nekivághatunk. Sok ingyenes weboldalkészítő oldal áll ehhez rendelkezésre addig is, amíg meg tudjuk fizetni egy webfejlesztő munkáját. A szabály itt is ugyanaz: egy ingyenes program segítségével létrehozott közérthető és hiteles tartalommal ellátott honlap még mindig jobb, mint a nem létező. A terméket nem a honlap adja el ugyanis, hanem mi, akiknek a telefonszáma ott szerepel az „elérhetőségek” oldalon. Ismerek olyan céget, ahol ott az impozáns  weboldala, de az ott szereplő telefonszámokon még soha nem vette fel senki a telefont. A konkurenciájuk sok köszönettel tartozik ezért nekik.

Folyt köv…