Egy multinacionális vállalat értékesítőjeként egyszer Temesvárra menet megálltam Szegeden, hogy találkozzam egy reménybeli vevővel, aki sokat vásárolt a cégem által gyártott termékből – csakhogy épp a konkurenciától. Mivel tőlem is azt várták, hogy minél több vevőnek adjak el minél többet, el lehet képzelni, mekkora volt az adrenalin szintem, amikor korán reggel beléptem a tagbaszakadt szegedi vállalatvezető tárgyalójába, akin látszott, hogy sokkal régebben van a szakmában, mint én, és tudásban a nyomába se érhetek. Bizalmatlanul méregetett, de biztonságot adott a jegyzetfüzetem, aminek az utolsó oldalán ott volt minden adat, ami az árképzéshez kellett: gyártási és szállítási költségek, stb.

A félelmem attól, hogy alaposan megtáncoltat, jogos volt. Pár perc múlva már röpködtek a szájából az európai adatok, átlagárak és gyorsan kiderült, hogy pontosan tudja mennyibe kerül az általam értékesített termék előállítása. Tiszteltem  és irigyeltem a tapasztalatáért és minél többet beszélt, annál kevesebbnek éreztem magam. Biztosan ismerős ez a helyzet sokaknak. A tárgyalás után  folytattam az utamat Temesvárra, amikor  a román határon hasított belém a felismerés, hogy az aktatáskám a jegyzetfüzetemmel és persze a cég legtitkosabb adataival a tárgyalóasztal alatt maradt. Már láttam magam munkanélküliként és remegő kézzel hívtam fel a szegedi vállalkozót. Szerencsémre felvette a telefont, megnyugtatott, hogy megvan a táska és felajánlotta, hogy délután mivel hazafelé is arra visz az utam, kihozza a főút melletti benzinkúthoz. Zordsága ellenére azért ő egy igazi régi vágású és klasszikus, konzervatív értékekkel rendelkező  úriember volt, mégis kiszaladt a számon a mondat: „Ugye megígéri nekem, hogy nem néz bele a táskába? Nagy bajom származna belőle.  De tudja mit? Valamiért biztos vagyok benne, hogy Ön ilyet soha nem tenne.” Évekkel később a sokadik sikeres üzlet után bevallotta nekem, hogy ez után a mondat után döntötte el, hogy velem fog dolgozni.

Ősszel induló képzéseinken hasonló példákkal igazolom, hogy aki bizalmat ad, az bizalmat kap!

Foglalja le helyét már most és legyen vállalkozása még sikeresebb képviselője! Ki tudja, nem ott hallja-e meg az Ön húszmilliót érő mondatát!  Telefonáljon most!

FORTANO – a B2B kapcsolatok szakértője
Mobil: +36 30 56 44 065
E-mail: info@fortano.hu